ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Δασκαλόπουλος, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ, ΑΓΧΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά φάρμακα, DNA, υπνωτικά, ύπνος, Venfax, Remeron, σοκολάτα, ύπνωση
Μύθοι και Αλήθειες: ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, Ψυχιατρική, Ψυχοθεραπεία, φάρμακα στην Ψυχιατρική, ΥΠΝΟΣ, αϋπνία, υπνωτικά, ΑΓΧΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά, DNA, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, placebo, ΥΠΝΩΣΗ και άλλα μυστήρια.

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ - Αφιέρωμα στην ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ -
ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

Ο Σωκράτης ήταν ένα τραγικό πρόσωπο.

Όχι γιατί ήπιε το κώνειο, αλλά γιατί ήξερε ότι στη φύση υπάρχει και το κώνειο.

Η κατάθλιψη είναι μια πολύ σοβαρή ψυχική νόσος, αλλά και εύκολη σήμερα πια, στη θεραπεία της. Είναι ακατανόητο να υποφέρει ο σημερινός άνθρωπος του 21ου αιώνα, από αυτήν την πάθηση. Για να ζητήσει όμως ο πάσχοντας τη θεραπεία, θα πρέπει ο ίδιος ή η οικογένειά του, να αναγνωρίσουν την κατάθλιψη.

Τα πολλά πρόσωπα όμως που μπορεί να πάρει η καταθλιπτική νόσος στον άνθρωπο και η συχνότατη συνύπαρξη με άλλες ψυχικές διαταραχές, υποδεικνύουν την πολυπλοκότητα της πάθησης αυτής και απαιτούν αυξημένη επαγρύπνηση και προσοχή, ώστε να διαγνωστεί όσο το δυνατόν πιό έγκαιρα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί η θεραπεία της κατάθλιψης επιβάλλεται να αρχίζει από το πρώτο επεισόδειο. Έτσι μειώνονται οι πιθανότητες υποτροπών αλλά και μειώνεται η βαρύτητα της νόσου.

Γράψαμε και σας προτείνουμε να διαβάσετε τα παρακάτω άρθρα:

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, απελπισία, κατάθλιψη, αντικαταθλιπτικά, φάρμακα στην Ψυχιατρική, Munch

Munch - Απελπισία - 1894

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ - ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ, MUNCH

 

Για τη θεραπεία της κατάθλιψης δείτε τα διαθέσιμα φάρμακα στην Ψυχιατρική:

 

Προσθέστε τα σχόλιά σας, για την ιστοσελίδα αυτή, του site ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ:

επάνω

Αυτή η ιστοσελίδα του site ο Ψυχίατρος, έχει:   Free Page Rank Tool

Λέξεις κλειδιά σε αυτή τη σελίδα: μέτρηση της κατάθλιψης, μύθοι και αλήθειες σχετικά με την κατάθλιψη, θεραπεία κατάθλιψης, SSRI, SNRI, Remeron, φάρμακα στην Ψυχιατρική, αντικαταθλιπτικά, κατάθλιψη.