ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Δασκαλόπουλος, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ, ΑΓΧΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά φάρμακα, DNA, υπνωτικά, ύπνος, Venfax, Remeron, σοκολάτα, ύπνωση
Μύθοι και Αλήθειες: ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, Ψυχιατρική, Ψυχοθεραπεία, φάρμακα στην Ψυχιατρική, ΥΠΝΟΣ, αϋπνία, υπνωτικά, ΑΓΧΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά, DNA, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, placebo, ΥΠΝΩΣΗ και άλλα μυστήρια.

Ψυχανάλυση - Κεντρικό μενού.

chagall, ψυχανάλυση

Η Ψυχανάλυση, αποτελεί μια από τις συνταρακτικότερες νοητικές συλλήψεις του ανθρώπινου είδους και συνίσταται αφενός μεν σε μια πλήρη θεωρία κατανόησης της λειτουργίας του ανθρώπινου ψυχισμού και αφετέρου σε μια αποτελεσματική ψυχοθεραπευτική τεχνική, δηλαδή την ψυχαναλυτική μέθοδο, όπως την δίδαξε ο Sigmund Freud ή την τροποποίησαν οι επίγονοί του (Jung, Adler, Rank, Ferenzchi, Lacan κλπ.), στην θεραπεία των ψυχικών παθήσεων.

Ένα σοβαρό site για την Ψυχιατρική δεν μπορεί να μην ασχοληθεί (λιγότερο ή περισσότερο) με την Ψυχανάλυση. Σε αυτήν την ενότητα θα βρείτε άρθρα μας που θίγουν διάφορα ψυχαναλυτικά ζητήματα:

Ψυχανάλυση - Οι Ιδέες του Φρόυντ.

Ψυχανάλυση - Το συνειδητό και το ασυνείδητο.

Τα όνειρα στην Ψυχανάλυση.

Τα αστεία και τα λάθη σύμφωνα με την Ψυχανάλυση.

Το Άγχος σύμφωνα με την Ψυχανάλυση.

Η Κατάθλιψη σύμφωνα με την Ψυχανάλυση - εισαγωγή.

Η Κατάθλιψη σύμφωνα με την Ψυχανάλυση - βαθύτερη ανάλυση.

Αλκοολισμός - Τα αίτια σύμφωνα με την Ψυχανάλυση.

Ο ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΣ στην ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ.

Η ερμηνεία του deja vu σύμφωνα με την Ψυχανάλυση.

Ο Ψυχαναλυτής και η Ψυχανάλυση.

Η ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ εξηγεί το παραμύθι "Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ".Με τα παραδοσιακά παραμύθια, όπου κυριαρχεί  το σκοτάδι της εγκατάλειψης, του θανάτου, οι μάγισσες και οι τραυματισμοί, επιτρέπεται στα παιδιά να παλέψουν με τους φόβους τους, με απομακρυσμένους συμβολικούς όρους. Διαβάζοντας και ερμηνεύοντας αυτά τα παραμύθια με τον τρόπο τους, θα πάρουν μια μεγαλύτερη αίσθηση του νοήματος και του σκοπού. Με την ενασχόληση με τα σύμβολα στα κοινωνικά εξελισσόμενα παραμύθια, τα παιδιά θα περάσουν ήρεμα μέσα από τη συναισθηματική ανάπτυξη που θα τα προετοιμάσει καλύτερα για το ενήλικο μέλλον τους.

Τα Πουλιά (The birds, 1963, Alfred Hitchcock). Η προσέγγιση της κλασσικής ταινίας τρόμου, σύμφωνα με την Ψυχανάλυση.

Ο διπλός εαυτός - Η ψυχαναλυτική ερμηνεία της έννοιας του διπλού εαυτού.

Μαύρος Κύκνος (Black Swan, 2010) - Η ψυχαναλυτική ερμηνεία της εκπληκτικής αυτή ταινίας.

Προσεχώς περισσότερα άρθρα.

επάνω