ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Δασκαλόπουλος, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ, ΑΓΧΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά φάρμακα, DNA, υπνωτικά, ύπνος, Venfax, Remeron, σοκολάτα, ύπνωση
Μύθοι και Αλήθειες: ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, Ψυχιατρική, Ψυχοθεραπεία, φάρμακα στην Ψυχιατρική, ΥΠΝΟΣ, αϋπνία, υπνωτικά, ΑΓΧΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά, DNA, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, placebo, ΥΠΝΩΣΗ και άλλα μυστήρια.

Η γενετική ανάλυση του DNA στην Ψυχιατρική.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.

DNA

Αλλαγή σελίδας στην φαρμακευτική θεραπεία των ψυχικών παθήσεων. Σήμερα πια, μπορούμε χάρη στις εξελίξεις των τελευταίων ετών στην γενετική και την μοριακή βιολογία να μελετήσουμε το DNA του ασθενούς μας και να καθορίσουμε τη βέλτιστη φαρμακευτική αγωγή.

Η μελέτη του DNA στην ψυχιατρική εφαρμόζεται ήδη για μια πλειάδα συχνών παθήσεων του ψυχισμού.

Κατάθλιψη, Διαταραχή Πανικού, ψύχωση, εξαρτήσεις από αλκοόλ, οπιοειδή μπορούν να ωφεληθούν από τη στοχευόμενη θεραπεία που εξατομικεύεται με την εξέταση του DNA.

Ως γνωστόν μέσα στα χρωματοσώματα, μέσα στις αλύσους του DNA, ευρίσκεται η πληροφορία για τον σύνολο του οργανισμού μας. Με μία μικρή ποσότητα (δύο κυβικά εκατοστά) αίματος είναι δυνατόν πλέον και στην Ελλάδα, να αναλύσουμε τους γονιδιακούς πολυμορφισμούς που επηρεάζουν τη δράση των φάρμακων στον άνθρωπο. Η εξατομικευμένη αυτή προσέγγιση στη χρήση των φαρμάκων στη ψυχιατρική είναι συνέπεια της μεγάλης αλήθειας:

Κάθε ασθενής είναι μοναδικός και η θεραπεία του είναι μοναδική.

Οι στόχοι της γενετικής ανάλυσης του DNA στην ψυχιατρική, είναι:

  • Η βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας των ανθρώπων που λόγω κάποιας ψυχικής διαταραχής λαμβάνουν ψυχιατρικά φάρμακα για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε παίρνουν ταυτόχρονα άλλα φάρμακα.

  • Η έγκυρη ανίχνευση κινδύνου εκδήλωσης ψυχικών παθήσεων ώστε με τα κατάλληλα μέτρα να αποφευχθεί η πλήρης εμφάνιση συμπτωμάτων από την ψυχική σφαίρα.

Η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών της γενετικής στην καθημερινή θεραπευτική ψυχιατρική πράξη είναι μονόδρομος. Πλέον είναι δυνατό να έχουμε ανάλυση του DNA και στην Ελλάδα, σε καθημερινό πρακτικό επίπεδο. Ο Ψυχίατρος διαθέτει πλέον ένα εξελιγμένο οπλοστάσιο για - state of the art - θεραπείες για τους ασθενείς του.

Η ανάλυση του DNA είναι μια διαδικασία κατά την οποία οι γενετικές πληροφορίες που απορρέουν είναι αυστηρά εμπιστευτικές και απόρρητες για το λόγο αυτό απαιτείται η γραπτή συμφωνία του ασθενούς για τη λήψη και την ανάλυση του DNA του.

Ιανουάριος 2011

Περισσότερα άρθρα για την Ανάλυση του DNA στην Ψυχιατρική:

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ DNA ΓΙΑ ΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ στην ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ, που ελέγχονται με ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ του DNA.

Εξέταση DNA στην Ψυχιατρική - Πολυμορφισμοί γονιδίων για Σεροτονίνη και Ντοπαμίνη και σχετικές ψυχικές διαταραχές.

Παράδειγμα εξέτασης DNA για το γενότυπο 5-HTTLPR SS

επάνω

Προσθέστε τα σχόλιά σας, για την ιστοσελίδα αυτή, του site ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ:

επάνω