ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Δασκαλόπουλος, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ, ΑΓΧΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά φάρμακα, DNA, υπνωτικά, ύπνος, Venfax, Remeron, σοκολάτα, ύπνωση
Μύθοι και Αλήθειες: ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, Ψυχιατρική, Ψυχοθεραπεία, φάρμακα στην Ψυχιατρική, ΥΠΝΟΣ, αϋπνία, υπνωτικά, ΑΓΧΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά, DNA, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, placebo, ΥΠΝΩΣΗ και άλλα μυστήρια.

Ενδιαφέροντα, περίεργα και μυστήρια !

περίεργα, magritte

 

 

 

 

Σε αυτή την ενότητα, θα βρείτε ευρύτερου ενδιαφέροντος κείμενα, που ξεφεύγουν από την αυστηρή Ψυχιατρική αλλά προκαλούν την σκέψη ενός ψυχίατρου!

Παράδοξα και Λάθη του Νού και της Λογικής

Μόνο ένας Ψυχίατρος γνωρίζει τόσο καλά, τις αδυναμίες του κοινού νου. Φυλαχτείτε ...

Δείτε τμήματα από τη συνεχιζόμενη εργασία μας σχετικά με τις συχνότερες πλάνες και αδυναμίες κατανόησης του ανθρώπινου εγκέφαλου: Πλάνες των αισθήσεων, Οφθαλμαπάτες, Μυστήρια του γραπτού λόγου, Εγγενείς αδυναμίες της νόησης, Παράδοξα των μεγάλων αριθμών, Παράδοξα των πιθανοτήτων, Παράδοξα των συμπτώσεων, Λογικά Αδιέξοδα και Σοφιστείες, Αναπόδεικτες Αληθείς Προτάσεις των θεωρημάτων του Godel περί μη Πληρότητας και οι συνέπειές τους, και άλλα πολλά. Μη διστάσετε να μας προτείνεται κάποιο θέμα που σας ενδιαφέρει.
παράδοξα, magritte

Οι Ρίζες της Πλάνης

 


Κοινή Γνώση

Διενέξεις και Διαπραγματεύσεις στις ανθρώπινες σχέσεις

Διενέξεις και Διαπραγματεύσεις, magritte

Η Κοινή Γνώση, στις ανθρώπινες Διενέξεις και Διαπραγματεύσεις. Τεχνικές που ξέρει να σας πεί, μόνο ένας Ψυχίατρος, για να λύνετε τα προβλήματα στις σχέσεις σας.

Δύο άνθρωποι που συζητούν, αντί να γεφυρώσουν τη διαφορά τους, κινδυνεύουν να την μεγαλώσουν! Όταν μιλάμε σε κάποιον άλλον, αυτόματα πυροδοτούμε μια αλληλουχία Κοινής Γνώσης. Μόλις τελειώσουμε μια πρόταση, τότε είναι σαφές ότι προκύπτει η κατάσταση που είναι γνωστή ως εξής:

-  "Το ξέρω, ότι το ξέρεις, ότι το ξέρω, ...." κλπ.

Αντίθετα με την κοινή λογική, μία διένεξη δύο ανθρώπων, είναι ένα φαινόμενο που δεν μπορεί να κριθεί συνήθως απο την απόλυτη ειλικρίνεια. Η μεταφορά συγκεκριμένου περιεχόμενου με το λόγο, τον καθιστά Κοινή Γνώση. Αυτό αλλάζει τα πάντα. Χρειάζονται ειδικές τεχνικές διαπραγμάτευσης, για να βρείτε το δίκιο σας!

Δείτε την εργασία μας σχετικά με τις συνέπειες στις ανθρώπινες διενέξεις του προβλήματος της μεταφοράς κοινής πληροφορίας με το λόγο (κοινή γνώση). Θα εκπλαγείτε σίγουρα!

Κοινή Γνώση: Κεφάλαια:

Θεωρία

Κοινή Γνώση: Ορισμοί, Εισαγωγή στη Θεωρία της Κοινής Γνώσης

Κοινή Γνώση: Εισαγωγή στη Θεωρία της Κοινής Γνώσης: Απλά παραδείγματα

Παραδείγματα από την καθημερινή ζωή

Κοινή Γνώση: Διενέξεις και διαπραγματεύσεις: Η γυριστρούλα

Κοινή Γνώση: Διενέξεις και διαπραγματεύσεις: Η μοιχεία

Κοινή Γνώση: Διενέξεις και διαπραγματεύσεις: Η περίεργη πρόσληψη

Κοινή Γνώση: Συμπέρασμα

επάνω


Τηλεφωνική τηλεπάθεια ή τυχαίο;

Η ιδέα ότι οι ανθρώπινοι εγκέφαλοι διαθέτουν μια "κοιμισμένη" δυνατότητα εξωαισθητήριας αντίληψης, από απόσταση, υπάρχει από χιλιάδες χρόνια στην ανθρωπότητα, χωρίς όμως να έχει τελεσίδικα αποδειχθεί κάτι τέτοιο, από την επιστήμη.

Ρωτήσαμε ανώνυμα, έναν μεγάλο αριθμό ατόμων, αν τους συμβαίνει να τους καλεί στο τηλέφωνο, ένα πρόσωπο που σκέπτονται εκείνη την ώρα.

Διαβάστε και εκπλαγείτε (ακόμα και αν είσαστε ήδη γνώστες του θέματος) τα αποτελέσματα της μικρής έρευνάς μας για την Τηλεπάθεια.

τηλεπάθεια, magritte

επάνω


, tamara de lempicka, the marquis

Ο πρώτος πατέρας που γέννησε το παιδί του

... ήταν το θέμα στην εκπομπή "Αξίζει να το δείς", με την Κα Τατιάνα Στεφανίδου στον ΑΝΤ1, στις 6-1-2009.

Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Thomas Beatie, την πρώτη γυναίκα που αφού άλλαξε επίσημα φύλο και έγινε άντρας, αποφάσισε να γεννήσει (δύο μάλιστα φορές) τα παιδιά του.

Μπορείτε να δείτε τα σχετικά βίντεο με την (όχι και τόσο ευχάριστη!) άποψή μας, εδώ:

 

Ο πρώτος πατέρας που γέννησε το παιδί του.

επάνω


Τα αινιγματικά φαινόμενα
deja vu, deja vecu, deja senti, deja entendu ...

Εισαγωγή στα φαινόμενα deja vu.

Τα οργανικά αίτια των φαινομένων deja vu.

Τα ψυχολογικά και ψυχαναλυτικά αίτια των φαινομένων deja vu.

Συμπέρασμα

Βιβλιογραφικές αναφορές για τα φαινόμενα deja vu.

επάνω