ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Δασκαλόπουλος, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ, ΑΓΧΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά φάρμακα, DNA, υπνωτικά, ύπνος, Venfax, Remeron, σοκολάτα, ύπνωση
Μύθοι και Αλήθειες: ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, Ψυχιατρική, Ψυχοθεραπεία, φάρμακα στην Ψυχιατρική, ΥΠΝΟΣ, αϋπνία, υπνωτικά, ΑΓΧΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά, DNA, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, placebo, ΥΠΝΩΣΗ και άλλα μυστήρια.

Κοινή Γνώση

Διενέξεις και Διαπραγματεύσεις

Γ. Συμπέρασμα

Πολλές οι ευκαιρίες στη ζωή να διεκδικήσουμε αυτό πού θέλουμε, αυτό που πρέπει, αυτό που πιστεύουμε ότι είναι σωστό. Αλλά θα πρέπει πάντα να αναλύουμε προσεκτικά τις συνέπειες των λόγων μας, γιατί μπορεί να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουμε. Κυρίως πρέπει να θυμόμαστε ότι:

Η κοινή γνώση δυσκολεύει την επίλυση μιας διένεξης.

Αν πρέπει να γίνει μία κίνηση, πρέπει να σκεφτούμε ποιος θα την κάνει. Είναι πολλές φορές προτιμότερο να κινηθούμε μέσω τρίτου.

Δεν είναι ευχάριστο να κοινοποιούμε τις διαφορές μας σε τρίτους, αλλά αυτή η μέθοδος έχει εντυπωσιακά θεωρητικά πλεονεκτήματα.

Η επιλογή του κατάλληλου προσώπου πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά.

Οι πληροφορίες που πρέπει να λάβει αυτός που θα αναλάβει να διαμεσολαβήσει για λογαριασμό μας, πρέπει να είναι οι λιγότερες δυνατές.

Ακόμα και στο διαμεσολαβητή, να αποφεύγουμε την μεταφορά κοινής γνώσης.

Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι ιδιαίτερα εύκολος ο ρόλος του σωστού διαμεσολαβητή. Ωστόσο πολύς κόσμος προσπαθεί να λύσει τα προβλήματά του προσπαθώντας να ενώσει ταυτόχρονα στο πρόσωπό του δύο ρόλους, αυτόν του εμπλεκόμενου μέρους και αυτόν του διαμεσολαβητή.

Όπως φαίνεται από την προηγούμενη ανάλυση αυτό απαιτεί ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο γνώσης και εξάσκησης. Είναι πολύ πιο δύσκολο από ότι ακούγεται, να είσαι ουδέτερος στο πρόβλημά σου και ταυτόχρονα να μην δημιουργείς με το λόγο, κοινή γνώση ανωτέρου επιπέδου στο άλλο εμπλεκόμενο μέρος.


Τουλάχιστον κρατήστε τα χαρτιά σας καλά κρυμμένα από τον άλλο παίκτη!

 

Κοινή Γνώση: Κεφάλαια:

Θεωρία

Κοινή Γνώση: Ορισμοί, Εισαγωγή στη Θεωρία της Κοινής Γνώσης

Κοινή Γνώση: Εισαγωγή στη Θεωρία της Κοινής Γνώσης: Απλά παραδείγματα

Παραδείγματα από την καθημερινή ζωή

Κοινή Γνώση: Διενέξεις και διαπραγματεύσεις: Η γυριστρούλα

Κοινή Γνώση: Διενέξεις και διαπραγματεύσεις: Η μοιχεία

Κοινή Γνώση: Διενέξεις και διαπραγματεύσεις: Η περίεργη πρόσληψη

Κοινή Γνώση: Συμπέρασμα

επάνω