ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Δασκαλόπουλος, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ, ΑΓΧΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά φάρμακα, DNA, υπνωτικά, ύπνος, Venfax, Remeron, σοκολάτα, ύπνωση
Μύθοι και Αλήθειες: ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, Ψυχιατρική, Ψυχοθεραπεία, φάρμακα στην Ψυχιατρική, ΥΠΝΟΣ, αϋπνία, υπνωτικά, ΑΓΧΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά, DNA, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, placebo, ΥΠΝΩΣΗ και άλλα μυστήρια.

Ψυχιατρική επίσκεψη μέσω Internet -
Ηλεκτρονική Επίσκεψη στον Ψυχίατρο -
Τεχνικός Εξοπλισμός

Για να μας καλέσετε σε Ηλεκτρονική Επίσκεψη (Ψυχιατρική επίσκεψη μέσω Internet), πρέπει να έχετε πρόσβαση σε έναν Ηλεκτρονικό Υπολογιστή με ADSL σύνδεση στο Internet, μια web camera, μικρόφωνο και ηχεία ή ακουστικά και το δωρεάν πρόγραμμα SKYPE.

Η καλύτερη περίπτωση είναι ένας υπολογιστής γραφείου, σταθερή σύνδεση ADSL από 8 Μbps με καλώδιο στη βάση, webcam με ενσωματωμένο μικρόφωνο και ξεχωριστά ηχεία στον υπολογιστή. Αυτός ο συνδυασμός, σας επιτρέπει να επικοινωνείτε απερίσπαστα χωρίς να μπλέκεστε με καλώδια και ακουστικά στο κεφάλι.

Οι φορητοί με ενσωματωμένα τα πάντα, έχουν ένα θέμα στα ηχεία και συχνά τροφοδοτούν τη φωνή του συνομιλητή στο μικρόφωνο, πάνω στη φωνή σας ή και «μικροφωνίζουν». Τα περισσότερα φορητά ή υποφορητά computer, δεν αποδίδουν επαγγελματική ποιότητα στην επικοινωνία, τουλάχιστον γιά Ψυχιατρική επίσκεψη μέσω Internet.

Η σύνδεση με ασύρματο Internet μπορεί να είναι βολική σε εσάς αλλά αν είστε κάπως μακριά από τη βάση ή λειτουργούν πολλές άλλες ηλεκτρικές συσκευές, πέφτει σημαντικά η απόδοση της εικόνας και του ήχου. Δεν συνιστούμε ασύρματο Internet στην παρούσα φάση.

Έχοντας μελετήσει από πλευράς ασφάλειας επικοινωνιών και απορρήτου, όλες τις λύσεις που είναι διαθέσιμες και απλές στον γενικό χρήστη, καταλήξαμε ότι η καλύτερη λύση για Ψυχιατρική επίσκεψη μέσω Internet, είναι με τη χρήση του δωρεάν λογισμικού SKYPE. Τα πρωτόκολλα ασφαλείας είναι υψηλά και δεν κινδυνεύει το ιατρικό απόρρητο. Τα διάφορα μενού χειρισμού του SKYPE είναι και στα Ελληνικά. Επιτρέπει επίσης την ταχεία μεταφορά εγγράφων, γεγονός πολύ σημαντικό στην αποστολή ιατρικών συνταγών, εργαστηριακών εξετάσεων, αποτελεσμάτων κλπ. Μπορείτε να κατεβάσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του SKYPE για windows, στη διεύθυνση:

http://www.skype.com/download/skype/windows/

Θα βρείτε επίσης εκεί και τις διευθύνσεις για Mac και Linux.

Κάντε οπωσδήποτε κάποιες δοκιμές, ώστε να έχετε ένα έτοιμο και λειτουργικό σύστημα ηλεκτρονικής επικοινωνίας μέσω Skype, πριν μας καλέσετε.

 

Δείτε επίσης για την Ψυχιατρική επίσκεψη μέσω Internet - Ηλεκτρονική Επίσκεψη στον Ψυχίατρο.

Ψυχιατρική επίσκεψη μέσω Internet: Εισαγωγή – Γενικές Θέσεις

Ψυχιατρική επίσκεψη μέσω Internet: Αποτελέσματα της Έρευνας

Ψυχιατρική επίσκεψη μέσω Internet: Πληρωμή και Σύνδεση