ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Δασκαλόπουλος, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ, ΑΓΧΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά φάρμακα, DNA, υπνωτικά, ύπνος, Venfax, Remeron, σοκολάτα, ύπνωση
Μύθοι και Αλήθειες: ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, Ψυχιατρική, Ψυχοθεραπεία, φάρμακα στην Ψυχιατρική, ΥΠΝΟΣ, αϋπνία, υπνωτικά, ΑΓΧΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά, DNA, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, placebo, ΥΠΝΩΣΗ και άλλα μυστήρια.

Μετρήστε τo ΑΓΧΟΣ (την ΑΓΧΩΔΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ).

On-line μέτρηση του άγχους (αγχώδους διαταραχής).

Σας προσφέρουμε δωρεάν, μια μέθοδο γρήγορης εκτίμησης της βαρύτητας του άγχους. Αυτή η μέθοδος είναι προσαρμοσμένη και προγραμματισμένη από εμάς, με πρότυπο την διεθνή Κλίμακα Αυτο-αξιολόγησης του Άγχους κατά Zung (Zung Self-Rating Anxiety Scale. (1) Είναι αξιόπιστη και κατάλληλη, για γρήγορη αυτο - αξιολόγηση μέσω Ιντερνετ.

Η ιστοσελίδα αυτή ελέγθηκε και λειτουργεί σωστά, σε Firefox και Internet Explorer με ενεργοποιημένη τη Javascript. Στον Internet Explorer 7, επιλέξτε "Να επιτρέπεται αποκλεισμένο περιεχόμενο...". Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον υπολογιστή σας. Αν δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη Javascript, μπορεί να χρειαστεί επανεγκατάσταση του Windows Script Host. Στον Firefox επιλέξτε Εργαλεία-->Επιλογές-->Περιεχόμενο--> Ενεργοποίηση Javascript.

Τα αποτελέσματα αυτής της μέτρησης του άγχους, δεν αποθηκεύονται. Έτσι η ανωνυμία σας είναι απόλυτα εξασφαλισμένη. Αν σκοπεύετε να συγκρίνετε την τωρινή σας κατάσταση με άλλη μελλοντική, (π.χ. για να δείτε πόσο σας ωφέλησε η αγωγή για την αγχώδη διαταραχή ή η ψυχοθεραπεία) σημειώστε κάπου στο αρχείο σας την ημερομηνία και το αποτέλεσμα, γιατί μόνον εσείς γνωρίζετε το σκορ σας.

Διαβάστε κάθε μία από τις 20 προτάσεις που ακολουθούν και επιλέξτε αντίστοιχα, πόσο συχνά την εβδομάδα, η πρόταση αυτή περιγράφει πώς αισθάνεσθε. Περιοριστείτε μόνο σε ότι ισχύει την τελευταία εβδομάδα.

 

1. Αισθάνομαι ανήσυχος ή και νευριασμένος.

2. Φοβάμαι διάφορα ή αόριστα πράγματα, χωρίς να καταλαβαίνω την αιτία.

3. Αναστατώνομαι ή πανικοβάλλομαι εύκολα.

4. Αισθάνομαι ότι καταρρέω ή ότι θα τρελαθώ ή ότι θα πεθάνω.

5. Αισθάνομαι ότι όλα είναι εντάξει και τίποτα κακό δεν πρόκειται να συμβεί.

6. Τρέμουν τα χέρια ή και τα πόδια μου.

7. Υποφέρω από πονοκεφάλους ή πόνους στον αυχένα ή την πλάτη.

8. Αισθάνομαι αδύναμος ή κουράζομαι εύκολα και αδικαιολόγητα.

9. Είμαι ήρεμος και μπορώ να κάτσω χαλαρά στην ίδια θέση για αρκετή ώρα.

10. Αισθάνομαι την καρδιά μου να χτυπά γρήγορα.

11. Έχω ζαλάδες.

12. Έχω τάση για λιποθυμία ή λιποθυμώ.

13. Αναπνέω κανονικά. Δεν μου λείπει ο αέρας. Δεν αισθάνομαι να πνίγομαι.

14. Αισθάνομαι φαγούρες ή μυρμηγκιάσματα ή τσιμπήματα στο δέρμα ή τα δάχτυλα.

15. Έχω ένα σφίξιμο ή πόνο στο στομάχι ή δυσπεψίες ή φουσκώματα ή αέρια.

16. Υποφέρω από νευρική συχνουρία.

17. Δεν ιδρώνει η παλάμη μου. Τα χέρια μου είναι ζεστά και ξηρά.

18. Νοιώθω φουντώματα ή ξανάμματα στο πρόσωπο ή αλλού.

19. Κοιμάμαι εύκολα και ο βραδινός ύπνος με ξεκουράζει.

20. Έχω εφιάλτες.

 

Μετρήστε την Ευαισθησία στο ΑΓΧΟΣ

(πρόγνωση κινδύνου Κρίσεων Πανικού)

 

Επιστροφή στο μενού για το ΑΓΧΟΣ

 


ΑΚΡΙΒΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗ για το ΑΓΧΟΣ

Η αξιολόγηση από εσάς τον ίδιο, του ίδιου σας του εαυτού, μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ακριβής. Αν αμφιβάλετε για τα αποτελέσματα της βαρύτητας του άγχους με την παραπάνω αυτό-αξιολόγηση, (ειδικά αν αμφιταλαντεύεστε αν πρέπει να ξεκινήσετε ή όχι αγωγή ή ψυχοθεραπεία), σας προτείνουμε (εκτός φυσικά από την επίσκεψη σε κάποιον ειδικό ψυχίατρο) και την ακριβή μέτρηση του άγχους μέσω SKYPE, έναντι μικρού κόστους και διάρκειας περίπου 15-20 λεπτών. Στην Ψυχιατρική εξέταση μέσω SKYPE, χρησιμοποιούμε την κλίμακα Hamilton (HAMD - 21) με σαφώς μεγαλύτερη ακρίβεια.


Συνεισφορές: Αν σας βοήθησε αυτό το τεστ μέτρησης του άγχους, ή ιδίως αν τακτικά το επαναλαμβάνετε, θα άξιζε να προσφέρετε περιοδικά την οικονομική σας υποστήριξη, στο μέτρο που μπορείτε. Αυτό θα μας επιτρέψει την προσθήκη περισσότερου, καλύτερου και ακόμα πιο χρηστικού περιεχομένου από την σύγχρονη Ψυχιατρική, στις ιστοσελίδες μας. Το κόστος υποστήριξης των ιστοσελίδων μας σε ανθρωπο-ώρες και χρήματα είναι πλέον σημαντικό. Η οικονομική ενίσχυση από εσάς θα επιτρέψει την δωρεάν προσφορά αυτών των πληροφοριών και στο μέλλον. Εμείς βάζουμε την γνώση στην Ψυχιατρική, την τεχνική κατάρτιση και την καλή διάθεση για βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται. Εσείς απλά ενισχύστε τις ιστοσελίδες μας από το περίσσευμά σας.

PayPal - Ο Ασφαλέστερος τρόπος πληρωμών στο Internet!


: Η παραπάνω μέθοδος on-line μέτρησης για το ΑΓΧΟΣ, είναι πνευματική ιδιοκτησία του Ψυχίατρου Θοδωρή Π. Δασκαλόπουλου. Δεν επιτρέπουμε την χρήση της σε άλλα web site, ή οπουδήποτε αλλού, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συμφωνία μας.

επάνω


(1). Ενδεικτική Βιβλιογραφία σχετικά με την Κλίμακα Αυτο-αξιολόγησης της Αγχους κατά Zung :

Zung WW, Magruder-Habib K, Velez R, Alling W., The comorbidity of anxiety and depression in general medical patients: a longitudinal study., J Clin Psychiatry. 1990 Jun;51 Suppl:77-80.

Lindsay WR, Michie AM., Adaptation of the Zung self-rating anxiety scale for people with a mental handicap., J Ment Defic Res. 1988 Dec;32 ( Pt 6):485-90.

Taylor R, Lovibond PF, Nicholas MK, Cayley C, Wilson PH., The utility of somatic items in the assessment of depression in patients with chronic pain: a comparison of the Zung Self-Rating Depression Scale and the Depression Anxiety Stress Scales in chronic pain and clinical and community samples., Clin J Pain. 2005 Jan-Feb;21(1):91-100.

Zung WWK. A rating instrument for anxiety disorders. Psychosomatics. 1971; 12: 371-379.

Zung WW., Prevalence of clinically significant anxiety in a family practice setting., Am J Psychiatry. 1986 Nov;143(11):1471-2.

Zung WW., Effect of clorazepate on depressed mood in anxious patients., J Clin Psychiatry. 1987 Jan;48(1):13-4.