ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Δασκαλόπουλος, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ, ΑΓΧΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά φάρμακα, DNA, υπνωτικά, ύπνος, Venfax, Remeron, σοκολάτα, ύπνωση
Μύθοι και Αλήθειες: ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, Ψυχιατρική, Ψυχοθεραπεία, φάρμακα στην Ψυχιατρική, ΥΠΝΟΣ, αϋπνία, υπνωτικά, ΑΓΧΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά, DNA, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, placebo, ΥΠΝΩΣΗ και άλλα μυστήρια.

Μετρητής Ευαισθησίας στο Άγχος
Πρόβλεψη εμφάνισης Διαταραχής Πανικού.

On-line μέτρηση της προδιάθεσης για Αγχώδεις Διαταραχές.

Σας προσφέρουμε δωρεάν, μια μέθοδο εκτίμησης της Ευαισθησίας στο ΑΓΧΟΣ. Αυτή η μέθοδος είναι προσαρμοσμένη και προγραμματισμένη από εμάς, με πρότυπο τον διεθνή Δείκτη Ευαισθησίας στο Άγχος. Είναι αξιόπιστη και κατάλληλη, για γρήγορη αυτο-αξιολόγηση μέσω Ιντερνετ.

Ο Μετρητής Ευαισθησίας στο Άγχος, μετράει την προδιάθεση ενός ατόμου να αναπτύξει μελλοντικά κάποια από τις Αγχώδεις Διαταραχές, αλλά κυρίως μπορεί να κάνει πρόγνωση σχετικά με το άν κάποιος κινδυνεύει να εμφανίσει Κρίσεις Πανικού, δηλαδή να αποκτήσει Διαταραχή Πανικού (με ή χωρίς Αγοραφοβία).

Η μέτρηση αυτή δεν δείχνει αν κάποιος ήδη πάσχει από κάποια συγκεκριμένη ψυχική διαταραχή. Αποκαλύπτει μόνο την ένταξη ενός ατόμου, στην ομάδα κινδύνου.

Η ιδιαίτερη αξία αυτού του τεστ, είναι ότι δίνει τη δυνατότητα σε όποιον ανήκει στην ομάδα κινδύνου, να λάβει έγκαιρα τα μέτρα του και πιθανότατα να αποτρέψει να εμφανιστούν οι Κρίσεις Πανικού.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο μας για τον Δείκτη Ευαισθησίας στο Άγχος.

Η ιστοσελίδα αυτή ελέγθηκε και λειτουργεί σωστά, σε Firefox και Internet Explorer με ενεργοποιημένη τη Javascript. Στον Internet Explorer 7 και 8, επιλέξτε άφοβα "Να επιτρέπεται αποκλεισμένο περιεχόμενο..." ή "Allow blocked contend". Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον υπολογιστή σας. Αν δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη Javascript, μπορεί να χρειαστεί επανεγκατάσταση του Windows Script Host. Στον Firefox επιλέξτε Εργαλεία-->Επιλογές-->Περιεχόμενο--> Ενεργοποίηση Javascript.

Τα αποτελέσματα αυτής της μέτρησης, δεν αποθηκεύονται. Έτσι η ανωνυμία σας είναι απόλυτα εξασφαλισμένη. Αν σκοπεύετε να συγκρίνετε την τωρινή σας κατάσταση με άλλη μελλοντική, (π.χ. για να δείτε πόσο σας ωφέλησε η αγωγή ή η ψυχοθεραπεία) σημειώστε κάπου στο αρχείο σας την ημερομηνία και το αποτέλεσμα, γιατί μόνον εσείς γνωρίζετε το σκορ σας.

Διαβάστε κάθε μία από τις 16 προτάσεις που ακολουθούν και επιλέξτε αντίστοιχα, πόσο έντονα αληθεύουν ή όχι, για εσάς.

Μετρητής Ευαισθησίας στο Άγχος

1. Είναι σημαντικό να μην φαίνομαι νευρικός στους άλλους.

2. Όταν δεν μπορώ να κρατήσω το μυαλό μου σε έναν θέμα, ανησυχώ ότι τρελαίνομαι.

3. Φοβάμαι όταν αισθάνομαι να τρέμω.

4. Φοβάμαι όταν αισθάνομαι εξασθενημένος, μήπως λιποθυμήσω.

5. Μου είναι σημαντικό να ελέγχω τα συναισθήματά μου.

6. Με φοβίζει όταν η καρδιά μου κτυπά γρήγορα.

7. Αισθάνομαι αμηχανία, αν οι άλλοι ακούσουν να «γρυλλίζει» το στομάχι μου.

8. Φοβάμαι όταν έχω ναυτία (τάση για εμετό).

9. Όταν αντιλαμβάνομαι την καρδιά μου να χτυπά γρήγορα, ανησυχώ μήπως παθαίνω καρδιακό επεισόδιο.

10. Φοβάμαι όταν μου λείπει ο αέρας ή βαριανασαίνω.

11. Όταν το στομάχι μου «ανακατεύεται», ανησυχώ ότι είμαι σοβαρά άρρωστος.

12. Με τρομάζει όταν δεν μπορώ να κρατήσω το μυαλό μου σ’ έναν στόχο.

13. Οι άλλοι άνθρωποι, το παρατηρούν πότε αισθάνομαι τρεμούλες.

14. Οι όποιες ασυνήθιστες αισθήσεις του σώματός μου, με φοβίζουν.

15. Όταν είμαι νευρικός, ανησυχώ ότι μπορεί να είμαι ψυχικά ασθενής.

16. Με φοβίζει όταν νοιώθω νευρικότητα.

 

Επιστροφή στο μενού για το ΑΓΧΟΣ

 

Συνεισφορές: Αν σας βοήθησε αυτό το τεστ μέτρησης της Ευαισθησίας στο ΑΓΧΟΣ, ή ιδίως αν το επαναλαμβάνετε τακτικά, θα άξιζε να προσφέρετε περιοδικά την οικονομική σας υποστήριξη, στο μέτρο που μπορείτε. Αυτό θα μας επιτρέψει την προσθήκη περισσότερου, καλύτερου και χρηστικού περιεχομένου από την σύγχρονη Ψυχιατρική, στις ιστοσελίδες μας. Το κόστος υποστήριξης των ιστοσελίδων μας σε ανθρωπο-ώρες και χρήματα είναι πλέον σημαντικό. Η οικονομική ενίσχυση από εσάς θα επιτρέψει την δωρεάν προσφορά αυτών των πληροφοριών και στο μέλλον. Εμείς βάζουμε την γνώση στην Ψυχιατρική, την τεχνική κατάρτιση και την καλή διάθεση για βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται. Εσείς απλά ενισχύστε τις ιστοσελίδες μας από το περίσσευμά σας.

PayPal - Ο Ασφαλέστερος τρόπος πληρωμών στο Internet!

: Η παραπάνω μέθοδος on-line μέτρησης της Ευαισθησίας στο ΑΓΧΟΣ, είναι πνευματική ιδιοκτησία του Ψυχίατρου Θοδωρή Π. Δασκαλόπουλου. Δεν επιτρέπουμε την χρήση της σε άλλα web site, ή οπουδήποτε αλλού, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συμφωνία μας.

επάνω