ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Δασκαλόπουλος, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ, ΑΓΧΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά φάρμακα, DNA, υπνωτικά, ύπνος, Venfax, Remeron, σοκολάτα, ύπνωση
Μύθοι και Αλήθειες: ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, Ψυχιατρική, Ψυχοθεραπεία, φάρμακα στην Ψυχιατρική, ΥΠΝΟΣ, αϋπνία, υπνωτικά, ΑΓΧΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά, DNA, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, placebo, ΥΠΝΩΣΗ και άλλα μυστήρια.

ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ - Οι συγγενείς του ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΥ

Τα email σας, No 7

From: ...@.......
To: goselas@hotmail.com
Subject: ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Date: Mon, 6 Oct 2008 11:28:23 +0300

Κύριε Δασκαλόπουλε καλημέρα,

 Λέγομαι Χ.Ψ. και ο λόγος που επικοινωνώ μαζί σας είναι γιατί χρειάζομαι την βοήθεια σας σε ότι αφορά το θέμα του αλκοολισμού.

Δεν πρόκειται για εμένα, αλλά για τον αδελφό της μητέρας μου, ο όποιος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και δεν σας κρύβω ότι πλέον πιστεύω σοβαρά ότι κινδυνεύει.

 Δυστυχώς είναι εκτός Αθηνών και όπως καταλαβαίνετε μου είναι δύσκολο να παρακολουθήσω την κατάσταση η ίδια. Όσα σας μεταφέρω προέρχονται από τις μαρτυρίες της συζύγου του.

Τις τελευταίες μέρες είχε άδεια από την δουλειά του και όπως με ενημέρωσαν έχει φτάσει ήδη να πίνει 1 ½ μπουκάλι ουίσκι την ημέρα, σε σημείο που να πέφτει από την καρέκλα και να μην ξυπνάει.

Η ανάσα του είναι βαριά και πολλές φορές στον ύπνο του παρουσιάζει άπνοιά. Αν δεν πεθάνει από το ποτό φοβάμαι ότι θα πεθάνει από ανακοπή.

Ο θείος μου έχει 4 παιδία, δύο εκ των οποίων είναι ανήλικα κάτω των 12 ετών. Επιθετική συμπεριφορά δεν έχει και δεν είχε ποτέ. Απεναντίας, υποφέρει και βασανίζεται μόνος του. Aπό την οικογένεια του δεν έχει λείψει ποτέ και τίποτα, πάντα με γεμάτα χέρια γυρίζει σπίτι.

Δυστυχώς οι δικοί του άνθρωποι, είτε λόγω άγνοιας, είτε προσωπικής κούρασης δεν έχουν κάνει κάτι ουσιαστικό να τον βοηθήσουν. Νιώθω ότι είναι χρέος μου να το κάνω εγώ με την βοήθεια της μητέρας μου.

Εδώ είναι που χρειάζομαι την βοήθεια σας. Σας παρακαλώ καθοδηγήστε με στο πως πρέπει να συμπεριφερθώ απέναντι του, τι να κάνω?

Όσες φορές του μίλησα για κλινική αντιδρά θεωρώντας ότι πρόκειται για ψυχιατρείο που θέλουμε να τον κλείσουμε μέσα.

Δεν έχει καμία θέληση να σωθεί και αυτό κάνει τα πράγματα χειρότερα, δεν μπορώ όμως να τον αφήσω να πεθάνει σαν το σκυλί.

Αναμένω με αγωνία την απάντηση σας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 Με εκτίμηση,

Χ.Ψ.

 

Η απάντησή μας:

Αγαπητή Κυρία,

Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για την συγκινητική προσπάθεια να βοηθήσετε το θείο σας.

Παρόλο που ακούγεται στα τελευταία στάδια η κατάσταση, δεν θα είναι η πρώτη φορά που αντιστρέφεται αυτή η εξέλιξη.

Να πείτε στο θείο σας ότι ο αλκοολισμός μπορεί να θεραπευτεί μόνο με φαρμακευτική αγωγή και χωρίς ψυχιατρείο, αρκεί να το θέλει.

Είναι μια ολόκληρη σειρά από εξετάσεις, φάρμακα και επισκέψεις που πρέπει να κάνει, αλλά γίνεται.

Ο κοντινότερος Ψυχίατρος, θα μπορεί να σας κατευθύνει στις απαραίτητες ενέργειες για την απεξάρτηση του θείου σας από το αλκοόλ.

Στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.

 

Με εκτίμηση,

Θοδωρής Δασκαλόπουλος, Ψυχίατρος

επάνω