ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Δασκαλόπουλος, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ, ΑΓΧΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά φάρμακα, DNA, υπνωτικά, ύπνος, Venfax, Remeron, σοκολάτα, ύπνωση
Μύθοι και Αλήθειες: ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, Ψυχιατρική, Ψυχοθεραπεία, φάρμακα στην Ψυχιατρική, ΥΠΝΟΣ, αϋπνία, υπνωτικά, ΑΓΧΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά, DNA, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, placebo, ΥΠΝΩΣΗ και άλλα μυστήρια.

Σχιζοφρένεια - Επιφανείς, Διάσημοι και Διακεκριμένοι, ψυχικά ασθενείς.

Vaslav Nijinsky

Ο διάσημος Πολωνός (πολιτογραφημένος Ρώσος) χορευτής του κλασσικού μπαλέτου, Vaslav Nijinsky (1890-1950), έπασχε από σχιζοφρένεια.

Η επιτυχία και η διασημότητα στη διεθνή σκηνή, ήρθε νωρίς για αυτόν τον χορευτή και χορογράφο. Θεωρείται σαν ένας από τους μεγαλύτερους χορευτές όλων των εποχών. Το μεγάλο αυτό ταλέντο, υποδυόταν σε βάθος και με δύναμη τους χαρακτήρες των έργων, έκανε θεαματικά άλματα και μπορούσε να χορεύει en pointe, σπανιότατο για άνδρα χορευτή. Δημιούργησε δικό του στυλ χορού καθώς απομακρύνθηκε από τις παραδοσιακές κινήσεις του μπαλέτου και προτιμούσε περισσότερο «γωνιώδεις κινήσεις».

Το 1919 επιδεινώθηκε η ψυχική του κατάσταση και διαγνώστηκε η σχιζοφρένεια. Πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του μπαινοβγαίνοντας στα ψυχιατρεία. Όπως και ο John Nash, υπήρξε μια εντυπωσιακή δύναμη δημιουργικότητας όταν ήταν καλά, αλλά αδύνατον να εργαστεί όταν έπασχε από σχιζοφρένεια.

Επιστροφή στο μενού: Επιφανείς, Διάσημοι και Διακεκριμένοι, ψυχικά ασθενείς.