ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Δασκαλόπουλος, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ, ΑΓΧΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά φάρμακα, DNA, υπνωτικά, ύπνος, Venfax, Remeron, σοκολάτα, ύπνωση
Μύθοι και Αλήθειες: ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, Ψυχιατρική, Ψυχοθεραπεία, φάρμακα στην Ψυχιατρική, ΥΠΝΟΣ, αϋπνία, υπνωτικά, ΑΓΧΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά, DNA, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, placebo, ΥΠΝΩΣΗ και άλλα μυστήρια.

Ψυχιατρική επίσκεψη μέσω Internet

Απαντήστε ανώνυμα στο σύντομο ερωτηματολόγιο που ετοιμάσαμε, εδώ:

Ποιά είναι η γνώμη σας για την Ψυχιατρική συνέντευξη μέσω Internet;

Η διάδοση του Internet είναι πλέον μεγάλη και οι ταχύτητες μετάδοσης του βίντεο είναι γενικά ανεκτές, ώστε να έχει αρχίσει να τίθεται το ερώτημα:

  • Η σύγχρονη Ψυχιατρική θα τολμήσει να λάβει θέση στη χρήση του Internet σαν μέσο που θα αυξήσει τη διάγνωση και τη θεραπεία των ψυχικών παθήσεων;

Η εμπειρία μας μέχρι τώρα από τό site μας, είναι ενθαρρυντική: Πολλοί άνθρωποι ετησίως κάνουν τα τεστ μέτρησης της βαρύτητας του άγχους και της κατάθλιψης που βρίσκονται στις αντίστοιχες ενότητες. Συγκεκριμένα, σε ετήσια βάση (στοιχεία Οκτ. 2009) έγιναν:

Το επόμενο βήμα μοιάζει να είναι αναπόφευκτα, η χρήση τεχνολογιών βίντεο μέσω Internet (όπως Skype κλπ.) γιά τη λήψη ψυχιατρικών συνεντεύξεων.

Προφανώς η αμεσότητα της επαφής στην κλασσική επίσκεψη στο ιατρείο, δεν μπορεί να αντικατασταθεί πλήρως μέσω Internet, αλλά πάλι στην Ψυχιατρική δεν κάνουμε συνήθως κλινική εξέταση του σώματος του ασθενούς. Αυτό που μετράει είναι η εικόνα, η φωνή και οι απαντήσεις του ασθενούς σε συγκεκριμένες ερωτήσεις μας. Αυτά μοιάζει να μπορούν μεταδοθούν αξιόπιστα μέσω Internet. Τα πρακτικά θέματα των εργαστηριακών εξετάσεων και της συνταγογράφησης μπορούν να στέλνονται με email, fax ή και ταχυδρομικά.

Σε περιπτώσεις ασθενών σε απομακρυσμένα σημεία της περιφέρειας χωρίς κοντινή Ψυχιατρική υποστήριξη, μοιάζει μάλιστα εξαιρετική λύση. Το ίδιο και σε περιπτώσεις ασθενών με κάποιο πρόβλημα στην μετακίνηση.

Η διασφάλιση του απόρρητου στην Ιατρική και πολύ περισσότερο στην Ψυχιατρική είναι θέμα κεντρικής σημασίας. Αλλά πάλι όποιος έχει φοβερά και ένοχα μυστικά ίσως πρέπει να περάσει από το ιατρείο και να μην εκφραστεί μέσω Internet (ακόμα). Απλά όμως καθημερινά προβλήματα άγχους ή αϋπνίας δεν φαίνονται ισχυροί ανασταλτικοί λόγοι ώστε να αποκλείσουν μια πιθανή Ψυχιατρική επίσκεψη μέσω Internet. Εσείς αποφασίζετε!

Θα θέλαμε την πολύτιμη γνώμη σας γιά τις πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις στη διασταύρωση Τεχνολογίας και Ψυχιατρικής.

Απαντήστε ανώνυμα στο σύντομο ερωτηματολόγιο που ετοιμάσαμε, εδώ:

Ποιά είναι η γνώμη σας για την Ψυχιατρική συνέντευξη μέσω Internet;