ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Δασκαλόπουλος, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ, ΑΓΧΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά φάρμακα, DNA, υπνωτικά, ύπνος, Venfax, Remeron, σοκολάτα, ύπνωση
Μύθοι και Αλήθειες: ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, Ψυχιατρική, Ψυχοθεραπεία, φάρμακα στην Ψυχιατρική, ΥΠΝΟΣ, αϋπνία, υπνωτικά, ΑΓΧΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά, DNA, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, placebo, ΥΠΝΩΣΗ και άλλα μυστήρια.

Δείκτης Μάζας Σώματος - Body Mass Index - BMI Freeware

Τί είναι ο Δείκτης Μάζας Σώματος ή Body Mass Index (BMI);

Τι είναι το BMI Freeware;

 

Δείκτης Μάζας Σώματος - Body Mass Index - BMI

O Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) ή Body Mass Index (BMI) ή δείκτης Quetelet από τον πρώτο βιοστατιστικολόγο L.A.J. Quetelet που τον εφήρμοσε το 1835, είναι ένας βιολογικός δείκτης της παχυσαρκίας.

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος ή Body Mass Index υπολογίζεται από τη σχέση του σωματικού βάρους προς το τετράγωνο του ύψους (kg/m2) του ατόμου και είναι ο πλέον διαδεδομένος δείκτης για τον προσδιορισμό του βαθμού της παχυσαρκίας.

Η ταξινόμηση που βασίζεται στον δείκτη της μάζας του σώματος (BMI) είναι ενίοτε παραπλανητική, εφόσον κάθε σχέση βάρους / ύψους είναι πιθανόν να επηρεάζεται, σε κάποιον βαθμό, από παράγοντες όπως το βάρος του σκελετού και το μυϊκό σύστημα. Έχει βρεθεί σε πολλές μελέτες σωματικής ανάλυσης, ότι το Body Mass Index σχετίζεται με το σωματικό λίπος (συντελεστής συσχέτισης >= 0,9) και τις περισσότερες εργαστηριακές μεθόδους του σωματικού λίπους, ως εκ τούτου χρησιμοποιείται σαν ένας αξιόπιστος δείκτης της παχυσαρκίας.

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος καθορίζει τις κατηγορίες σωματικού βάρους

Έχει διαπιστωθεί ότι η νοσηρότητα και η θνητότητα που συνοδεύουν την παχυσαρκία μπορεί να προβλεφθούν με βάση την τιμή του BMI. Οι οργανισμοί World Health Organization (WHO) το 1997 και National Institutes of Health (NIH) το 1998 υιοθέτησαν το ΔΜΣ για την εκτίμηση της παχυσαρκίας.

Ο κίνδυνος της συνοδού νοσηρότητας και θνητότητας που σχετίζεται με αυτές τις κατηγορίες είναι αυξημένος για τους υπέρβαρους, υψηλός για την κατηγορία Class I, πολύ υψηλός για την κατηγορία Class II και εξαιρετικά υψηλός για την κατηγορία Class III.

H συμφωνία κατά το NIH Consensus Development Panel όπου συμμετείχαν ιατροί πολλών ειδικοτήτων καθώς και χειρουργοί υπέδειξε τον όρο «σοβαρή νοσογόνο παχυσαρκία» σε συμπλήρωση του όρου «νοσογόνος παχυσαρκία», για να περιγράψει τους ασθενείς με τον υψηλότερο κίνδυνο νοσηρότητας και θνητότητας. Έμπειροι χειρουργοί που ασχολούνται με τη χειρουργική της παχυσαρκίας αναγνώρισαν μία σχετικά μικρή ομάδα σοβαρά παχύσαρκων ασθενών που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες: η κατηγορία των υπερπαχύσαρκων ή super παχύσαρκων με BMI >=50 kg/m2.

 

To ΒΜΙ Freeware

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος (Body Mass Index - BMI) είναι ένα αξιόπιστο διεθνές μέτρο απεικόνισης τού σωματικού βάρους.

Αναπτύξαμε αυτό το μικρό πρόγραμμα " BMI Freeware " γιά να διευκολυνθούμε στην καθημερινή ιατρική μας πράξη, και σας το προσφέρουμε Δωρεάν. Η εμφάνιση είναι απλή καί αποτελεσματική:

 

BMI Freeware,  Δείκτης Μάζας Σώματος, Body Mass Index, ψυχίατρος Δασκαλόπουλος

 

Αναπτύχθηκε από τον Ψυχίατρο, Θοδωρή Δασκαλόπουλο, ώστε να υπολογίζουμε γρήγορα τις αιτιάσεις των ασθενών μας σχετικά με το σωματικό τους βάρος, σύμφωνα με το Body Mass Index. Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά όλοι οι ψυχιατρικοί ασθενείς αργά ή γρήγορα θα παραπονεθούν ότι έχουν περισσότερα ή λιγότερα κιλά από ότι θα έπρεπε. Επιπρόσθετα η Παχυσαρκία είναι στενά συνδεδεμένη με διάφορες ψυχικές διαταραχές και έτσι η διόρθωση του σωματικού βάρους εμπίπτει στην αρμοδιότητα και της Ψυχιατρικής. (Άσχετα άν πολλοί, ...το ξεχνούν.) Αλλά και το αντίθετο πρόβλημα, η απίσχανση, οφείλεται πολύ συχνά σε ψυχικές παθήσεις, όπως πχ. Ψυχογενής Ανορεξία, Αλκοολισμός, Κατάθλιψη.

Με αυτό το μικρό πρόγραμμα μπορούμε αμέσως να εξετάσουμε τον ισχυρισμό των ασθενών μας, να κατευθύνουμε και να αξιολογήσουμε την θεραπευτική ή/και φαρμακευτική στρατηγική, χωρίς λάθη ή ασάφειες. Μπορούμε επίσης να δούμε τον στατιστικό κίνδυνο που διατρέχουν για Καρδιαγγεικά προβλήματα, Σακχαρώδη Διαβήτη κλπ. Φυσικά το BMI Freeware είναι χρήσιμο και σε μιά πλειάδα άλλων περιπτώσεων στην Ιατρική, τον Αθλητισμό, τη Διαιτολογία κλπ.

Επιτρέπουμε τη χρησιμοποίηση τού "BMI Freeware" σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή για οποιαδήποτε ιδιωτική ή επαγγελματική χρήση, εκτός από μαζική διαφημιστική καμπάνια. Επιτρέπουμε επίσης την οποιαδήποτε δωρεάν αναδιανομή μέσω τού περιοδικού τύπου. Απαγορεύουμε ρητά την πώληση τού παρόντος προγράμματος. Ο πηγαίος κώδικας παραμένει πνευματική μας ιδιοκτησία και απαγορεύουμε την οποιαδήποτε τροποποίησή του. Σε κάθε περίπτωση η ΣΕΛΑΣ ΕΠΕ κατέχει το ©Copyright και την αποκλειστικότητα εκμετάλλευσης τού "BMI Freeware".

Αν επιθυμείτε να ενσωματώσετε το "BMI Freeware" σε άλλη δική σας εφαρμογή ή να το χρησιμοποιήσετε στα πλαίσια διαφημιστικής προσφοράς παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Καλοδεχόμαστε παρατηρήσεις σχετικές με πιθανά bugs και κάθε ιδέα βελτίωσης σε κάποια επόμενη έκδοση τού "BMI Freeware".

Το "ΒΜΙ Freeware" έχει αυτόνομο πρόγραμμα εγκατάστασης και απεγκατάστασης, τρέχει σε όλες τις εκδόσεις των Windows, είναι πολύ μικρό, δεν επιβαρύνει το σύστημα, και έχει (μόνο!) Ελληνικό μενού. Απέσπασε 5/5 διάκριση στο BrotherSoft.com.

BrotherSoft_Rating5

Ιδού η κριτική τους:

From : BrotherSoft <review@brothersoft.com>
Sent : Sunday, June 18, 2006 6:08 PM
To : "Dr. Daskalopoulos Theodor" <goselas@hotmail.com>
Subject : BMI Freeware has been approved in BrotherSoft.com

"Dear Dr. Daskalopoulos Theodor,

#--------BMI Freeware has been approved in BrotherSoft.com----------#

Your new entry BMI Freeware has been reviewed and accepted in our Home &
Education - Health & Nutrition listings and get a rating 5 out of 5. Your
software - BMI Freeware can be viewed at


http://www.brothersoft.com/home_education/health_nutrition/bmi_freeware_48758.html

BrotherSoft Review Staff give one product the maximum 5 out of 5 Rating because
this product is easy to use, it has a professional-looking interface, it is
excellent compared to other programs in this section and so on......."

Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα, είτε από την ανωτέρω διεύθυνση του BrotherSoft, είτε κάνοντας κλίκ:

BMI Freeware v1.3 - Δείκτης Μάζας Σώματος


Αθήνα, Μάιος 2006, ©Ψυχίατρος, Θοδωρής Π. Δασκαλόπουλος, ΣΕΛΑΣ ΕΠΕ .-

Λέξεις κλειδιά σε αυτή τη σελίδα: Δείκτης Μάζας Σώματος, Body Mass Index, BMI Freeware