ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Δασκαλόπουλος, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ, ΑΓΧΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά φάρμακα, DNA, υπνωτικά, ύπνος, Venfax, Remeron, σοκολάτα, ύπνωση
Μύθοι και Αλήθειες: ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, Ψυχιατρική, Ψυχοθεραπεία, φάρμακα στην Ψυχιατρική, ΥΠΝΟΣ, αϋπνία, υπνωτικά, ΑΓΧΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά, DNA, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, placebo, ΥΠΝΩΣΗ και άλλα μυστήρια.

Σχιζοφρένεια - Επιφανείς, Διάσημοι και Διακεκριμένοι, με απογόνους ψυχικά ασθενείς.

James Watson

Ένας ακόμα Νομπελίστας και ηγετική φυσιογνωμία της επιστήμης του 20ου αιώνα, ο James Watson, συνδέεται με τη σχιζοφρένεια.

Στα διανοητικά επιτεύγματα του James Watson, συγκαταλέγεται η ανακάλυψη της μοριακής δομής του DNA, μαζί με τους Francis Crick και Maurice Wilkins. Για αυτή την ανακάλυψη, έλαβαν το βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής, το 1962.

Για να μπορέσει ο Watson να λύσει το πρόβλημα της σύστασης του DNA, έπρεπε να κάνει την υπέρβαση και να σκεφτεί διαφορετικά από όλους τους ανθρώπους μέχρι τότε: Φαντάστηκε τη γνωστή πια διπλή έλικα με τις αλληλουχίες των τεσσάρων νουκλεοτιδίων.

Ο James Watson έγινε διευθυντής του Προγράμματος Ανθρώπινου Γονιδιώματος (Human Genome Project - χαρτογράφηση όλων των γονιδίων του ανθρώπινου DNA), ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά προγράμματα της ανθρωπότητας, το οποίο μάλιστα ολοκληρώθηκε πριν λίγα χρόνια.

Η μοίρα ωστόσο επιφύλαξε μια δυσάρεστη εξέλιξη στον άνθρωπο που ανακάλυψε το DNA. Ο γιος του James Watson, ο Rufus, χτυπήθηκε από τη σχιζοφρένεια.

Επιστροφή στο μενού: Επιφανείς, Διάσημοι και Διακεκριμένοι, ψυχικά ασθενείς.