ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Δασκαλόπουλος, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ, ΑΓΧΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά φάρμακα, DNA, υπνωτικά, ύπνος, Venfax, Remeron, σοκολάτα, ύπνωση
Μύθοι και Αλήθειες: ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, Ψυχιατρική, Ψυχοθεραπεία, φάρμακα στην Ψυχιατρική, ΥΠΝΟΣ, αϋπνία, υπνωτικά, ΑΓΧΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά, DNA, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, placebo, ΥΠΝΩΣΗ και άλλα μυστήρια.

Σχιζοφρένεια - Επιφανείς, Διάσημοι και Διακεκριμένοι, ψυχικά ασθενείς.

Peter Green

Ο Άγγλος μουσικός Peter Green, κορυφαίος διεθνώς κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των θρυλικών Fleetwood Mac, κατάφερε τουλάχιστον να εκφράσει το δημιουργικό ταλέντο του και να κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση, πριν χτυπηθεί από τη σχιζοφρένεια.

Γεννημένος το 1946, κατάφερε να δημιουργεί μέχρι λίγο πριν το 1970 (με μια σειρά θρυλικών τραγουδιών όπως το «Black Magic Woman»), οπότε και το θρησκευτικό παραλήρημα φιλανθρωπίας, τον εξανάγκασε στην αποχώρηση από τους Fleetwood Mac. Θεωρείται από τους 2-3 καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών, μετά τον ασυναγώνιστο Eric Clapton.

Ο Peter Green δώρισε, έχασε ή κατέστρεψε μόνος του, όλη την περιουσία του (ακόμα και τις κιθάρες του!), οπότε και άρχισαν οι υποχρεωτικοί εγκλεισμοί στα ψυχιατρικά ιδρύματα. Τη χαριστική βολή για την πυροδότηση της σχιζοφρένειας, φαίνεται ότι του την έδωσε η υπερβολική χρήση LSD.

Ξαφνικά το 1995, επανεμφανίστηκε στη μουσική σκηνή με το συγκρότημα «The Splinter Group». Παρόλο που όπως δήλωσε, ακούει ακόμα φωνές μέσα στο κεφάλι του, η μανία της σχιζοφρένειας φαίνεται ότι έχει πια κοπάσει. Ωστόσο η μοναξιά και η εκκεντρικότητα χαρακτηρίζουν τώρα την ύπαρξή του. Δεν φαίνεται να δημιουργεί καλλιτεχνικό έργο τα τελευταία χρόνια.

Επιστροφή στο μενού: Επιφανείς, Διάσημοι και Διακεκριμένοι, ψυχικά ασθενείς.