ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Δασκαλόπουλος, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ, ΑΓΧΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά φάρμακα, DNA, υπνωτικά, ύπνος, Venfax, Remeron, σοκολάτα, ύπνωση
Μύθοι και Αλήθειες: ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, Ψυχιατρική, Ψυχοθεραπεία, φάρμακα στην Ψυχιατρική, ΥΠΝΟΣ, αϋπνία, υπνωτικά, ΑΓΧΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά, DNA, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, placebo, ΥΠΝΩΣΗ και άλλα μυστήρια.

Σχιζοφρένεια - Επιφανείς, Διάσημοι και Διακεκριμένοι, με απογόνους ψυχικά ασθενείς.

Albert Einstein

Δεν χρειάζονται συστάσεις για τον Αλβέρτο Αϊνστάιν. Θεωρείται ο εξυπνότερος και γνωστότερος επιστήμονας όλων των εποχών. Κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 1921.

Ο τρόπος που «είδε» τον χρόνο, σαν μια ακόμα συντεταγμένη του χώρου, ο τρόπος που «είδε» το φως, σαν μια σταθερή ταχύτητα στον κόσμο, οι επακόλουθες θεωρίες της γενικής και ειδικής σχετικότητας, και οι πολλαπλές συνεισφορές του στην κβαντική φυσική και στην κοσμολογία, ανέτρεψαν την παραδοσιακή εικόνα που είχε μέχρι τότε η ανθρωπότητα για το σύμπαν. Έδειξε στο ανθρώπινο είδος ότι ζούσε μέσα σε μια συλλογική ψευδαίσθηση. Το 1919 έγινε διάσημος, αφού η απίστευτη πρόβλεψή του, ότι το φως καμπυλώνεται από την έλξη της βαρύτητας, αποδείχθηκε αληθινή.

Δεν είναι εύκολο ούτε σήμερα, 100 χρόνια μετά, να κατανοήσει το ευρύ κοινό, τις ιδέες του Αϊνστάιν. Θέλει μεγάλη προσπάθεια για να ξεφύγουμε από τις παρωπίδες που επιβάλουν στον άνθρωπο, οι πέντε αισθήσεις μας. Ο εγκέφαλος του Αϊνστάιν, ήταν εξωφρενικά μπροστά από την εποχή του. Οι εγκέφαλοι της υπόλοιπης ανθρωπότητας, θα χρειαστούν αιώνες εξέλιξης, μέχρι να φτάσουν το επίπεδο θεώρησης του Αϊνστάιν.

Όποιος θέλει να πάρει μια γεύση της νοητικής προσπάθειας που χρειάζεται για να "δούμε" τα προφανή που είπε ο Αϊνστάιν, αλλά με άλλο, πιο εξελιγμένο μάτι, μπορεί να δει την εργασία μας για την «Όραση του χρόνου».

Αλλά γιατί και πως συνδέεται ο Αϊνστάιν με τη σχιζοφρένεια;

Ο ίδιος ο Αϊνστάιν, παρουσιάζεται από τους βιογράφους του, σαν κλειστός και μάλλον εκκεντρικός άνθρωπος, με λίγες κοινωνικές επαφές και ιδιαίτερα κακές σχέσεις με το άλλο φύλο. Επιπλέον οι φιλίες του Αϊνστάιν ήταν λίγες και με ανισόρροπες μεγαλοφυΐες. Είναι παροιμιώδης η φιλία του, με τον σχιζοφρενή ιδιοφυή μαθηματικό Γκέντελ (GODEL). Οι δύο φίλοι έκαναν καθημερινούς μακρινούς περιπάτους, αλλά κανείς δεν ξέρει τι απασχολούσε την ευφυΐα τους. Όπως λέει ο λαός μας, «δείξε μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι!» Οπωσδήποτε όμως ο ίδιος ο Αϊνστάιν, δεν ήταν σχιζοφρενής. Αλλά διαβάστε και παρακάτω:

Ο Αϊνστάιν έκανε δύο γιους. Τον Hans και τον Eduard.

Ο Hans Einstein κληρονόμησε λίγη από την ιδιοφυΐα του πατέρα του. Έγινε καθηγητής υδραυλικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Ο άλλος όμως γιος, ο Eduard Einstein, ανέπτυξε σχιζοφρένεια από την ηλικία των 20 ετών και πέθανε σε ένα ψυχιατρικό άσυλο της Ζυρίχης. Ο Eduard Einstein ήταν ιδιαίτερα καλός μαθητής, με υψηλό δείκτη ευφυΐας και κλήση στη μουσική. Ξεκίνησε σπουδές στην Ιατρική, αλλά η σχιζοφρένεια ανέκοψε την πορεία του. Οι κακές σχέσεις του πατέρα του με τη μητέρα του, θεωρείται ότι συνέβαλαν στην εμφάνιση της σχιζοφρένειας.

Είναι πολύ πιθανόν, τα ίδια τα γονίδια που επέτρεψαν στον ίδιο τον Αλβέρτο Αϊνστάιν, να κοιτάξει τόσο μακριά και καθαρά, πάνω και πέρα από το ύψος της ματιάς των συνηθισμένων ανθρώπων, να συνεισέφεραν στην εμφάνιση της σχιζοφρένειας σε ένα από τα παιδιά του!

Επιστροφή στο μενού: Επιφανείς, Διάσημοι και Διακεκριμένοι, ψυχικά ασθενείς.