ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Δασκαλόπουλος, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ, ΑΓΧΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά φάρμακα, DNA, υπνωτικά, ύπνος, Venfax, Remeron, σοκολάτα, ύπνωση
Μύθοι και Αλήθειες: ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, Ψυχιατρική, Ψυχοθεραπεία, φάρμακα στην Ψυχιατρική, ΥΠΝΟΣ, αϋπνία, υπνωτικά, ΑΓΧΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά, DNA, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, placebo, ΥΠΝΩΣΗ και άλλα μυστήρια.

Eρωτηματολόγιο Αλκοόλ AUDIT -
Μέτρηση διαταραχών από τη χρήση αλκοόλ.

On-line μέτρηση για τον Αλκοολισμό.

Σας προσφέρουμε δωρεάν, την αξιόπιστη μέθοδο μέτρησης διαταραχών από τη χρήση αλκοόλ με πρότυπο το διεθνές Eρωτηματολόγιο Αλκοόλ AUDIT, της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (WHO). Eίναι προσαρμοσμένη και προγραμματισμένη από εμάς, για γρήγορη αυτο-αξιολόγηση μέσω Ιντερνετ.

To Eρωτηματολόγιο Αλκοόλ AUDIT, μετράει τις συνήθειες ενός ατόμου σε σχέση με την κατανάλωση αλκοόλ, και μπορεί να κάνει πρόγνωση σχετικά με το άν κάποιος κινδυνεύει να εμφανίσει προβλήματα από την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, και να γίνει Αλκοολικός.

Η ιστοσελίδα αυτή ελέγθηκε και λειτουργεί σωστά, σε Firefox και Internet Explorer με ενεργοποιημένη τη Javascript. Στον Internet Explorer 7 και 8, επιλέξτε άφοβα "Να επιτρέπεται αποκλεισμένο περιεχόμενο..." ή "Allow blocked contend". Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον υπολογιστή σας. Αν δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη Javascript, μπορεί να χρειαστεί επανεγκατάσταση του Windows Script Host. Στον Firefox επιλέξτε Εργαλεία-->Επιλογές-->Περιεχόμενο--> Ενεργοποίηση Javascript.

Τα αποτελέσματα αυτής της μέτρησης, δεν αποθηκεύονται. Έτσι η ανωνυμία σας είναι απόλυτα εξασφαλισμένη. Αν σκοπεύετε να συγκρίνετε την τωρινή σας κατάσταση με άλλη μελλοντική, (π.χ. για να δείτε πόσο σας ωφέλησε η αγωγή ή η ψυχοθεραπεία) σημειώστε κάπου στο αρχείο σας την ημερομηνία και το αποτέλεσμα, γιατί μόνον εσείς γνωρίζετε το σκορ σας.

Διαβάστε κάθε μία από τις 10 προτάσεις που ακολουθούν και επιλέξτε αντίστοιχα τη απάντηση με ειλικρίνεια.

Eρωτηματολόγιο χρήσης του Αλκοόλ - AUDIT

1. Πόσο συχνά πίνετε κάποιο οινοπνευματώδες (αλκοολούχο) ποτό;

2. Πόσα οινοπνευματώδη ποτά πίνετε συνήθως, την ημέρα που θα πιείτε ;

3. Πόσο συχνά πίνετε 6 ή περισσότερα ποτά στην καθισιά;

4. Τον τελευταίο χρόνο πόσο συχνά διαπιστώσατε ότι αρχίσατε να πίνετε και δεν μπορούσατε να σταματήσετε;

5. Τον τελευταίο χρόνο πόσο συχνά δεν μπορέσατε να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας, επειδή είχατε πιει;

6. Τον τελευταίο χρόνο, πόσο συχνά χρειάστηκε να πιείτε ένα ποτό το πρωί για να συνέλθετε, ύστερα από μια νύχτα που ήπιατε πολύ;

7. Τον τελευταίο χρόνο, πόσο συχνά νιώσατε τύψεις ή ενοχές γιατί είχατε πιει;

8. Τον τελευταίο χρόνο, πόσο συχνά δεν θυμόσαστε τι συνέβη το προηγούμενο βράδυ επειδή είχατε πιει;

9. Έχετε τραυματιστεί ή έχετε προκαλέσει κάποιον τραυματισμό επειδή ήπιατε;

10. Μήπως κάποιος συγγενής, φίλος, γιατρός ή άλλος επαγγελματίας υγείας σάς εξέφρασε τις ανησυχίες του γιατί πίνετε πολύ ή σας πρότεινε να το μειώσετε;

 

Επιστροφή στο μενού για το ΑΛΚΟΟΛ

 

Συνεισφορές: Αν σας βοήθησε αυτή η μέτρηση διαταραχών από τη χρήση αλκοόλ, ή ιδίως αν την επαναλαμβάνετε τακτικά, θα άξιζε να προσφέρετε περιοδικά την οικονομική σας υποστήριξη, στο μέτρο που μπορείτε. Αυτό θα μας επιτρέψει την προσθήκη περισσότερου, καλύτερου και χρηστικού περιεχομένου από την σύγχρονη Ψυχιατρική, στις ιστοσελίδες μας. Το κόστος υποστήριξης των ιστοσελίδων μας σε ανθρωπο-ώρες και χρήματα είναι πλέον σημαντικό. Η οικονομική ενίσχυση από εσάς θα επιτρέψει την δωρεάν προσφορά αυτών των πληροφοριών και στο μέλλον. Εμείς βάζουμε την γνώση στην Ψυχιατρική, την τεχνική κατάρτιση και την καλή διάθεση για βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται. Εσείς απλά ενισχύστε τις ιστοσελίδες μας από το περίσσευμά σας.

PayPal - Ο Ασφαλέστερος τρόπος πληρωμών στο Internet!

: Η παραπάνω on-line μέθοδος μέτρησης διαταραχών από τη χρήση αλκοόλ (Eρωτηματολόγιο Αλκοόλ AUDIT), είναι πνευματική ιδιοκτησία του Ψυχίατρου Θοδωρή Π. Δασκαλόπουλου. Δεν επιτρέπουμε την χρήση της σε άλλα web site, ή οπουδήποτε αλλού, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συμφωνία μας.

επάνω