ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Δασκαλόπουλος, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ, ΑΓΧΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά φάρμακα, DNA, υπνωτικά, ύπνος, Venfax, Remeron, σοκολάτα, ύπνωση
Μύθοι και Αλήθειες: ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, Ψυχιατρική, Ψυχοθεραπεία, φάρμακα στην Ψυχιατρική, ΥΠΝΟΣ, αϋπνία, υπνωτικά, ΑΓΧΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αντικαταθλιπτικά, DNA, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, placebo, ΥΠΝΩΣΗ και άλλα μυστήρια.

ΥΠΝΟΣ, ΑΫΠΝΙΑ, ΥΠΝΩΤΙΚΑ

Ύπνος: "ΤΑ ΕΝ ΥΠΝΩ ΕΝ ΔΗΜΩ"

(Ύπνος, αϋπνία, υπνωτικά φάρμακα, όνειρα)

Σε αυτό το αφιέρωμα θα ασχοληθούμε με το πολύ ενδιαφέρον καί πολύ άγνωστο κομμάτι της ζωής μας, που του αφιερώνουμε έως και το ένα τρίτο της ύπαρξής μας.

Αρχικά μπορείτε να διαβάσετε μια μικρή εισαγωγή σχετικά με το τι είναι Ο φυσιολογικός Ύπνος (σε pdf) και ποιές εγκεφαλικές δομές ρυθμίζουν τον κιρκάδιο ρυθμό του.

Αλλά τι ακριβώς εννοούμε στην Ψυχιατρική με τη λέξη Αϋπνία, ποιές μορφές παρουσιάζει και ποιά η σημασία της;

ΥΠΝΟΣ, γυναίκα που κοιμάται, Tamara de Lempicka

Σπάνια θα δεί Έλληνας Ψυχίατρος, να τον επισκεφτεί Έλληνας ασθενής, για την αϋπνία. Αφου λοιπόν δεν μας ρωτάτε, διαβάστε τουλάχιστον τι πρέπει να κάνετε και τι να προσέχετε!

Γράψαμε τον "Πρακτικό Οδηγό του Καλού Ύπνου" με χρήσιμες πληροφορίες και πολύτιμα μυστικά ώστε να απολαμβάνετε καλύτερα τον ύπνο σας. Μελετήστε τον προσεχτικά και μην ζητήσετε υπνωτικό φάρμακο, πρίν εξαντλήσετε όλες τις άλλες λύσεις που προτείνουμε!

Τον "Πρακτικό Οδηγό του Καλού Ύπνου" μπορείτε να τον διαβάσετε εδώ:

ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΥΠΝΟΥ

 

και να τον κατεβάσετε ξεχωριστά σε μορφή αρχείου PDF, κάνοντας κλίκ εδώ:

ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΥΠΝΟΥ (σε pdf)

Το Copyright και τα Πνευματικά Δικαιώματα όλων των κειμένων από " ΤΑ ΕΝ ΥΠΝΩ ΕΝ ΔΗΜΩ " και τον "Πρακτικού Οδηγού του Καλού Ύπνου" έχει ο Θοδωρής Π. Δασκαλόπουλος, Ψυχίατρος και η εταιρία "ΣΕΛΑΣ ΕΠΕ" - 2006. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, να τα εκτυπώσετε, να τα αντιγράψετε σε ακριβή αντίγραφα, να τα αναδημοσιεύσετε σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο, να δώσετε όσα αντίγραφα θέλετε για οποιαδήποτε ιδιωτική ή εμπορική χρήση εκτός από μαζική διαφημιστική εκστρατεία. Δεν επιτρέπεται η τροποποίηση ή παραποίηση ή ιδιοποίηση τού κειμένου. Ο συγγραφέας τού "Πρακτικού Οδηγού του Καλού Ύπνου" και το site που το περιέχει πρέπει να εμφανίζονται καθαρά. Οι αναφορές πρέπει να έχουν τη μορφή:

Πηγή: Ψυχίατρος Θοδωρής Δασκαλόπουλος, http://psi-gr.tripod.com

Αν έχετε αμφιβολίες επικοινωνήστε μαζί μας.


Αν παρόλες τις συμβουλές μας, ο ύπνος σας δεν είναι ικανοποιητικός, και θέλετε να ενημερωθείτε για τις σύγχρονες φαρμακευτικές λύσεις στη θεραπεία των διαταραχών του ύπνου, τότε διαβάστε το αναλυτικό άρθρο μας για τον ύπνο και τα υπνωτικά φάρμακα που διαθέτουμε σήμερα στην Ελλάδα (σωστή χρήση και κίνδυνοι):

Ύπνος, αϋπνία και υπνωτικά φάρμακα: ΜΥΘΟΙ και ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Τα τελευταία χρόνια αποδείχθηκε και ο σημαντικός ρόλος που παίζει Η μελατονίνη στον Ύπνο.

Μπορείτε επίσης να δείτε ένα μικρό βίντεο (μικρό απόσμασμα από την εμφάνισή μας στην εκπομπή " ΥΓΕΙΑ γιά όλους " της ΝΕΤ, στις 14-04-07)¨

Βίντεο: υπνωτικά και ύπνωση.


 

ΥΠΝΟΣ, matisse

Η μυθολογία και η μυστηριώδης θεραπευτική δύναμη του θεού Ύπνου, τα όνειρα και η θεραπεία στην Αρχαία Ελλάδα, αναλύονται στα κείμενά μας:

Ο θεός Ύπνος στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία.

Όνειρα και θεραπεία στην Αρχαία Ελλάδα.

Εγκοίμηση, Placebo και Μυστήρια στην Αρχαία Ελλάδα.